ORGANISCHE AFVALVERWERKING – Biogas Solutions NV

Organische neven- en reststromen die niet GMP+/FCA gecertificeerd zijn, worden eveneens door Group Op de Beeck verwerkt.
De verwerking van deze stromen van zeer uiteenlopende origine gebeurt door Biogas Solutions NV onder het motto “Your waste, our energy”.

WELKE VERPAKKINGEN?

Biogas Solutions verwerkt zowel verpakte als onverpakte organische afvalstromen.

NIET VERPAKTE PRODUCTEN

De niet verpakte producten kunnen aangeboden worden in afzetcontainers, in opleggers (walking floor, kiptrailer of tankwagen), maar even goed ook in IBC’s (cubitainers), plastiek en metalen vaten of palletboxen.

Biogas Solutions beschikt op de site in Kallo over een zeer uitgebreide opslagcapaciteit, zowel voor vaste als vloeibare bulkstromen, voor verpakt en onverpakt materiaal, waardoor ook voor de grootste partijen (i.e. 500 ton en meer) die op zeer korte tijd moeten afgevoerd worden, flexibele oplossingen kunnen aangeboden worden.

VERPAKTE PRODUCTEN

Voor de verpakte afvalstromen wordt een onderscheid gemaakt tussen producten met een zachte verpakking (plastiek, karton, tetra) en producten in glas en blik.

Recentelijk en gebaseerd op onze jarenlange ervaring heeft Biogas Solutions geïnvesteerd in een nieuwe volautomatische ontpakkingslijn die een nog efficiëntere scheiding toelaat van de organische fractie enerzijds en het verpakkingsmateriaal anderzijds.
De organische fractie wordt verder verwerkt tot energiemixen voor anaerobe vergisting.
Bij deze scheiding wordt er steeds naar gestreefd de hoeveelheid restafval zo beperkt mogelijk te houden met een zo hoog mogelijke calorische waarde.

Glas en blik worden, na scheiding van hun verpakking zoals plastiek en karton, verwerkt via afzonderlijke verwerkingslijnen. Blik wordt onder zeer hoge druk samengeperst terwijl glas geshredderd wordt om zo de inhoud van de harde verpakking te kunnen scheiden. Na verdere reiniging worden glas en blik volledig gerecycleerd.

Bent u op zoek naar een professionele partner voor een efficiënte en duurzame verwerking van de organische neven- en reststromen van uw bedrijf?
Wil u weten welke oplossingen Biogas Solutions u kan bieden? Aarzel dan niet onze verantwoordelijke Ben Leroy te contacteren.

Zijn deze nevenstromen GMP+/FCA gecertificeerd, dan kunnen wij u eveneens oplossingen aanbieden via Agrophil.

Contact Biogas Solutions NV

Ben Leroy
GSM: 0032 474 29 14 66
Mail:

TAAL

FR

EN