GROUP OP DE BEECK – Materials & Treatment

Group Op de Beeck Materials & Treatment specialiseert zich al decennialang in de valorisatie van diverse organische neven- en reststromen en is hierin marktleider in België en West-Europa. Onze alternatieve verwerkingsoplossingen zijn steeds gebaseerd op uitgebreide ervaring en knowhow en worden ondersteund door voortdurende innovatie. De nadruk bij deze verwerking ligt op het circulaire hergebruik van de diverse essentiële bouwstenen van deze stromen, i.e. water, koolstof en nutriënten, samen met de productie van hernieuwbare energie.

Om verder te kunnen blijven groeien is Group Op de Beeck Materials & Treatment momenteel op zoek naar een:

VACATURE: Preventieadviseur niveau II (m/v/x)

Je gaat aan de slag in een bedrijf met ca. 45 FTE’s. Naast een informele werkomgeving en zeer korte beslissingslijnen, bieden we flexibiliteit en staan we open voor ondernemerschap en initiatief. Er wacht jou een jong en collegiaal team van collega’s, die zullen zorgen voor de nodige opleiding en ondersteuning in jouw job.

Je werkplek is onze verwerkingssite in Kallo (haven van Antwerpen).

JOBOMSCHRIJVING / PROFIEL / AANBOD

Jobomschrijving:
– Je komt terecht in een snelgroeiend bedrijf met heel concrete uitbreidingsplannen in uitvoering, waarvoor je het preventiebeleid opvolgt en verder uitbouwt, zowel het operationele als het beleidsmatige.
– Als preventieadviseur sta je in voor het toezicht op de veiligheid en gezondheid van je collega’s in hun dagelijkse werkomgeving. Je hebt hierin eindverantwoordelijkheid en bent tevens aanspreekpunt voor je collega’s.
– Je bent een groot deel van je tijd aanwezig op de werkvloer en organiseert veiligheidsrondgangen.
– Daar waar nodig zet je sensibiliseringscampagnes op om werknemers attent te maken op hun gedragingen, de mogelijke gevolgen daarvan en het opzetten van verbetertrajecten (change management).
– Je werkt aan hands-on en pragmatische verbeteringen op de werkvloer, bundelt deze in nieuwe projecten en werkt ze finaal uit in samenspraak met de site manager en technisch manager.
– Je geeft vormingen rond de essentiële thema’s (toolbox) en neemt concrete acties om op een planmatige manier de veiligheid op de werkvloer te waarborgen.

Profiel:
– Je hebt minimaal een afgeronde bachelor opleiding en een attest Preventieadviseur Niveau 2.
– Je hebt min 5 jaar ervaring in een productieomgeving met zowel bedienden als arbeiders.
– Veilig werken heeft voor jou topprioriteit. Projectmatig en gestructureerd werken zitten in je natuur.
– Mensen overtuigen van jouw mening en advies inzake veiligheid is één van je sterke eigenschappen. Je slaagt er tevens in om de theoretische veiligheidsvereisten te vertalen naar pragmatische voorstellen die je zelf tot het einde implementeert.
– Je bent hands-on, communicatief ingesteld en beschikt over een uitstekende kennis van preventiebeleid (wetgeving; etc.).
– Je beheerst het Nederlands en hebt (goede) kennis van het Engels.

Aanbod:
– Tewerkstelling bij een sterk groeiend en innovatief bedrijf met een open en vlakke bedrijfscultuur
– Concurrentiële verloning, aangevuld met diverse extralegale voordelen
– Groei- en opleidingsmogelijkheden
– Tewerkstelling tijdens gewone kantooruren
– Abonnement voor de Liefkenshoektunnel kan worden voorzien

Interesse in deze uitdagende vacature?
Mail je motivatiebrief met cv naar